CHP konvoyuna saldırıda 1 asker şehit oldu

Kılıçdaroğlu' nun konvoyuna yapılan saldırıda yaralanan 3 askerden 1' inin şehit olduğu bildirildi

CHP

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat'taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için Ardanuç İlçesi'ne giderken, saat 14.00 sıralarında Yanıklı Köyü girişinde

PKK

'lılar dağlık bölgede tepelerden konvoya ateş açtı.
PKK'lıların açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu'nu güvenlik çemberine aldı.

KILIÇDAROĞLU: KARAYOLLARI BİNASINDAYIM

CHP konvoyu bir süre çatışmanın bitmesini beklerken Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin Valisi Muhterem İnce ile yaptığı görüşmenin ardından Şavşat'a dönme kararı aldı. Sıkı güvenlik önlemleri altında Karayolları 102'nci Şube binasına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, burada televizyon kanallarına bağlanarak açıklama yaptı.
Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonuna saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorunumuz yok. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış durumda. Çatışmanın olduğu bir alanda sanırım olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir can kaybı olmaz."
Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre Karayolları binasında kalıp durum değerlendirmesi yaptıktan sonra zırhlı araçla sıkı güvenlik önlemleri altında Şavşat'a döndü.
Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığı binasına geçti ve burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

25 Ağu 2016 - 17:39 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.