Belediye Personelleri Tutuklandı!

Edremit Belediyesi Fen işleri Müdürü ve Garaj Amiri 'örgüte yardım'dan tutuklandı

VAN'ın Hacıbekir Mahallesi'nde yollara hendekler kazarak eylem yapan PKK'lı teröristlere iş makinesi sağladıkları ve yardımcı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Uğur Cihan ve Garaj Amiri İsmail Kütükoğlu tutuklandı. Kepçe operatörü belediye çalışanı Fırat Çartı ise serbest bırakıldı.

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde 2 gün önce bir grup göstericinin yollara hendek kazarak eylem yaptığı ihbarı üzerini bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Polis ekipleri, toplanan göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında göstericiler ara sokaklara kaçarken, polise uzun namlulu silahlarla da ateş açıldı. Bu olaylar sırasında polis, özellikle Hacıbekir Mahallesi civarında kişi veya kuruluşlara ait iş makineleri üzerinde araştırma başlattı. Olaylar sırasında bölgede bulunan Edremit Belediyesi çalışanı kepçe operatörü Fırat Çartı gözaltına alındı.

'MEZAR KAZMAYA GÖNDERDİK' SAVUNMASI

Edremit Belediyesi yetkilileri, 'Ölü var mezar kazılması gerekiyor' diyerek kepçe talep edilmesinden sonra bu olayların yaşandığını belirtirken, polisin yaptığı çalışmalar kapsamında olayla bağlantılı oldukları ileri sürülen Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Uğur Cihan ile Garaj Amiri İsmail Kütükoğlu da gözaltına alındı. Cihan, Kütükoğlu ve kepçe operatörü Çartı, savcılıktaki ifadelerinin ardından dün mahkemeye sevk edildi. Mahkemede kepçe operatörü Çartı serbest bırakılırken, Cihan ve Kütükoğlu, ise 'örgüte bilerek isteyerek yardım etme, silahlı örgüte üye olma' suçlamasıyla tutuklandı.

12 Ağu 2015 - 12:17 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.