Başkan Çiftçi, Esnafın Toplu İntiharını önledi

Dün Şanlıurfa Balıklıgöl Dergah Platosunda çirkin görüntülerin kaldırılmasına ilişkin yaşanan gerginlikte Kale eteğinde toplu intihar girişimini

Başkan Çiftçi, Esnafın Toplu İntiharını önledi
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Daire Başkanlığı harekete geçerek, kent genelinde denetim uygulaması başlattı. Zabıta ekipleri ve çevik kuvvet polislerinin de desteği ile görüntü kirliliğine ve kaldırım işgaline sebep olan işyerlerinde denetim yapıldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte ilçe genelinde geniş kapsamlı denetime çıktı. Zabıta Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği kaldırım denetimleri kapsamında ekipler Balıklıgöl platosu, Haşimiye Meydanı'na çıkarma yaptı. İşyerlerinin ruhsat ve gerekli şartları yerine getirip getirmediğini denetleyen ekipler, kaldırım işgali yapan işyerlerini de uyarıp cezai işlem uyguladı. Bazı işyeri sahipleri de uygulanan cezaya tepki gösterdi. Balıklıgöl Dergah Platosunda çirkin görüntülerin kaldırılmasına ilişkin yaşanan gerginlikte Kale eteğinde toplu intihar girişimini sürdüren Esnafa, Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı NihatÇiftçi, esnafı ikna etmek için Kale eteğine çıktı. Uzun süre esnafın derdini dinleyen Başkan Çiftçi'nin ikna çabası sonucu Toplu intihar girişimine son veren esnaf aşağı indi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Peygamberlerin atası olan Hazreti İbrahim'in makamında gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirti.
Başkan Çiftçi, "Bu makamları kendi elimizle perişan edersek bu şehri bir yere taşıyamayız. Biz hiç kimsenin hakkını ve hukukunu zayi etmeyiz. Hepsini korumakla görevliyiz ama esnafımızın da bu makamlara zarar verecek hiç bir hareketin içine girmemelidir. Peygamberlerin atası olan Hazreti İbrahim'in makamındayız. Şanlıurfa olarak böyle dar düşünürsek, olaya sadece maddi olarak bakarsak bu şehri geliştiremeyiz. El ele vererek bir birimize yardımcı olacağız, esnafımızın hakkını koruyacağız. Esnafımız da düzen belli standartları yerine getirmesi lazım. lütfen bir Göreme'ye, Sultan Ahmet'e, Eyüp Sultan'a bakın hangi makamımız bu şekilde. Benim hiç kimseyle derdim yok tek derdimiz Şanlıurfa'ya hizmet etmektir. Tüm Şanlıurfalıların bu bölgeye sahip çıkması lazım"dedi.

25 Eki 2016 - 10:45 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.