Bakın caminin neyini çaldılar

Viranşehir ilçesinde bir caminin güvenlik kamerasını ve elektrikli süpergesini çalan zanlı caminin diğer güvenlik kameralarına yansıdı.

Şanlıurfa'dabir caminin güvenlik kamerasını ve elektrikli süpürgesini çalan zanlı, caminin diğer güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Alınan bilgiye göre, Gölbaşı Mahallesi'nde bulunan Gölbaşı Camisi'nde temizlik yapmak isteyen müezzin Faruk Çetinkaya, elektrikli süpürgeyibulamadı. Süpürgeyiararken dört güvenlik kamerasının da yerinde olmadığını fark eden Çetinkaya, daha sonra caminin diğer güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi.

Kayıtlarda,yatsı namazından hemen sonra camiye gelen hırsızın elektriklisüpürgeyi ve diğerlerine göre daha alçakta bulunan güvenlik kamerasını çaldığını gördü.

Olayın bildirildiği polis ekipleri de camide inceleme yaparak hırsızın yakalanması için çalışma başlattı.

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü belirterek,birkaç gün önce de komşu mahallede yine bir camide benzer hırsızlık olayının yaşandığına dikkati çekti.

Cami cemaati Hasan Uyar da olaya tepki göstererek, hırsızların yakalanmasını istedi.

Hırsızlık anı

Caminin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kimsenin bulunmadığı bir vakitte yüzünü kar maskesiyle kapatan genç bir kişi camiye giriyor.

Zanlının ilk olarak elektrikli süpürgeyi caminin kapısından çıkartmasıveparmak izi bırakmamak için de kapının kolunu elbisesiyle tutuşu ve temizleyişigörülüyor.

Daha sonra tekrar camiye giren hırsız, güvenlik kamerasının yanına geliyor. Burada da yüzünün göstermemeye çalışan zanlı,kamerayı yerinden sökerek beraberindegötürüyor.

Zanlının, olay anındaki rahat tavırları ise dikkati çekiyor.

06 Ara 2016 - 15:31 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.