Bakan Soylu'dan, saldırıya ilişkin açıklama geldi

Beşiktaş'ta Vodafone Arena stadının yanında iki patlama meydana geldi. Patlama sesleri kentin bir çok ilçesinden duyuldu.

Bakan Soylu'dan, saldırıya ilişkin açıklama geldi
Video için play'e tıklayın

Beşiktaş'ta Vodafone Arena stadının yanında iki patlama meydana geldi. Patlama sesleri kentin bir çok ilçesinden duyuldu.
Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatılması ilk belirlemelere göre 20'ye yakın polis yaralandı.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevkedildi. Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı. Yanan araç, TOMA ile su sıkılarak söndürüldü. Olay yerindeki inceleme sürüyor.

YARALILAR HASTANELERE GETİRİLİYOR


Çevikkuvet polisine yönelik terör saldırısında yaralan aralarında polislerinde olduğu bazı yaralılar Okmeydanı Eğitimi ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bazı yaralılar ambulanslarla bazıları ise sivil araçlarla hastanelere sevk edildi. Hastanede görevli personelde hastane önünde yaralılar bekledi.

PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ YERDE POLİS HELİKOPTERİ


Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı'nın yanında iki patlama meydana geldi. Patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerinde bir helikopter ise havada uçuş yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İki ayrı patlama olabilir

İÇİŞLERİ

Bakanı Süleyman Soylu TBMM Genel Kurulunda görüşme sırasında, İstanbul'daki patlama sonucu 20’ye yakın yaralı olduğunu ve iki ayrı patlama olmuş olabileceğini belirtti.

İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yayın yasağı

İSTANBUL'da Vodafone Arena yakınlarında meydana gelen terör saldırısının ardından RTÜK'ten yayın yasağı geldi. RTÜK'ten yapılan açıklamada, 'İstanbul'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın 10.12.2016 tarih ve 04181 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmiştir' denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul’daki patlamaya ilişkin Başbakanlığın yayın yasağı kararı 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7. maddesinde milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.

Anılan hüküm çerçevesinde 10.12. 2016 tarihinde İstanbul’da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın 10.12.2016 tarih ve 04181 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmiştir.

Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıların anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun’da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulmaları, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınmalarını ve bu çerçevede;

-Patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara,

-Olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, ayınlarında Resmi açıklamalar dışında bir açıklamaya kesinlikle yer vermemelerini içermektedir.

Tüm medya hizmet sağlayıcıların dikkatine sunulur'

11 Ara 2016 - 01:23 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.