Askeri okullar resmen kapandı

Askeri okulların kapatılmasıyla ilgili kararname Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Mehmet ali
Haber albümü için resme tıklayın

Askeri okulların kapatılmasını öngören kararname Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
669 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KURULDU
Kanun hükmünde kararname ile Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu. Milli Savunma Üniversitesi, rektörlüğe bağlı olarak, kurmay subay yetiştirmek ve lisansüstü eğitim vermek amacıyla yeni kurulan enstitülerden kara, deniz ve hava harp okullarından, astsubay meslek yüksek okullarından oluşacak.
ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da dün canlı yayında, askeri okulların kalkacağını ve Milli Savunma Üniversitesinin kurulacağını açıklamıştı. Erdoğan, Genelkurmay ve MİT'in Cumhurbaşkanı'na, kuvvet komutanlarının ise Milli Savunma Bakanı'na bağlanacağını, bu konuda gerekli anayasa değişikliği için muhalefet partileriyle görüşeceğini dile getirmişti.

31 Tem 2016 - 10:44 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.