Asker hastanesine saldırı, çatışmalar sürüyor

DİYARBAKIR'da Asker Hastanesi'ne PKK'lı tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı.

Saldırıda nöbetçi kulübesi ile camlarına isabet ederken, yaralanan olmadı. Sokağa çıkma yasağı süren Sur'da

PKK

'ya operasyon devam ederken, 1 polis memuru şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı.

ASKER

HASTANESİ'NE SALDIRI

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi, Yenişehir Mahallesi'ndeki Asker Hastanesi'ne dün akşam saatlerinde PKK'lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte mermiler nöbetçi kulübesi ile hastanenin toplantı ve yemek salonlarının camlarına isabet etti. Camların kırıldığı silahla saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

SUR'DA 1 POLİS YARALI

Sokağa çıkma yasağının 9'uncu gününe girdiği Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Operasyonlar öğleden sonra yoğunlaşırken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu. Urfakapı Mevkii'nde polis mevzisine PKK'lıların düzenlediği roketatarlı saldırıda 1 polis memuru şarapel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak yaralı polis memurunun durumunun iyi olduğu belirtildi. Bu arada Dağkapı Büyük Postane arkasında çıkan çatışmada 2 kişi silahla yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis kimliklerini araştırıyor.

Yenişehir İlçesi Urfakapı mevkiinde HDP öncülüğünde bir grup, sokağa çıkma yasağını protesto etmek için Sur'a yürümek istedi. Önlem alan polis grubun yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine grup bir süre oturma eyleminde bulunarak, yollara karanfiller bıraktı. Sur'daki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için kentin merkezi Yenişehir İlçesi'nde Ofis Semti'ne çıkan bir grup, Ekinciler Caddesi'ne barikatlarla kapatmak istedi. Yol kapatanlar gelen polis ekiplerine el yapımı patlayıcı, havai fişekler atarken, polis grupları gaz bombası ve tazyikli su ile dağıttı. Polis, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

10 Ara 2015 - 21:45 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.