40 yıldır bu darbe için hazırlanıyor

Adalet Bakanı Bozdağ darbe girişiminin başarılı olması halinde Gülen'in Türkiye'ye gelme ihtimaline ilişkin 'Benim kanaatim gelirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Darbe girişimi gerçeğe dönüşseydi Fetullah Gülen, örgüt lideri olarak Türkiye'ye gelecek miydi?" sorusuna Bozdağ, şu karşılığı verdi:
"Benim kanaatim gelirdi. Çünkü darbeyi yapan Fetullah Gülen, 40 yıldır bu darbe için hazırlanıyor. Devletin kılcal damarlarına kadar sızdıran ve bunların hepsini vakti için hazırlayan bir beyin o. Orduya, ülkeye, yargıya, devletin her kademesine sızacaksınız, gün geldiği zaman devleti kilitleyeceksiniz ve darbe yapılacak ve yeni bir dünya kurulacak. Onların hedefi bambaşka. Ben daha önce söyledim. Humeyni Paris'te nasıl döndüyse, Fetullah Gülen de Türkiye'ye öyle dönecekti ve Türkiye'de sadece anayasa rafa kaldırılmış olmayacaktı, bana göre rejim de değişecekti."
'15 Temmuz'dan sonra herkes bu işe inandı'Bu örgütün Türkiye'de okullarda, dershanelerde, üniversitelerde yetiştirdiği kişilerin Türkiye için "tehlike, tehdit ve ölüm makinesine" dönüştüğüne dikkati çeken Bozdağ, örgütün yabancı ülkelerde yetiştirdiği kişiler için de durumun farklı olmadığını belirtti.
Bozdağ, "Yarın Amerika'da bir iktidar kavgasında kendi istikametinde bir yapı oluşturmak için kendi yetiştirdiği elemanlarla Amerika'nın içinde de Türkiye'de yaptığını yapabilir. Başka ülkelerde de yapabilir." dedi.
Bugüne kadar Fetullahçı Terör Örgütü'ne dair pek çok şeyin kendilerine söylendiğini, anlatıldığını ifade eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
"CHP'si anlattı, başkası anlattı. Biz bunlara inanmadık. Hatta 'alnı secdeye gelen insanlardan zarar gelmez.' dedik, bunlara farklı bir gözle baktık, biz reddettik. 17 Aralık'tan sonra da biz anlattık dilimiz döndüğü kadar, yüksek sesle herkese anlattık. Bu sefer de 'AK Parti kendine operasyon yapıyor, bunlar o yüzden canı yandığı için bunu söylüyor.' dedi ve bizi abartmakla, paranoyaya kapılmakla suçladılar. Bu sefer 17 Aralık'a kadar bize bu işi anlatanlar inanmadı. Ama 15 Temmuz'dan sonra herkes bu işe inandı.
Artık diyoruz ki, 'bizim hep beraber birbirimizi itham etmek, dün senin şu kadar taksiratın vardı, benim bu kadar taksiratım vardı, siz bunu yaptınız, biz bunu yaptık.' Kim yaptıysa yaptı, sonuçta bu ülke için büyük bir tehlike, tehdit, kötülük, vahşet ortaya çıktı. Bizim yapacağımız şey, bu tehlikeyi, tehdidi bundan sonrası için bertaraf etmektir. Kim bu bertaraf etme sürecinde hükümetle beraber olursa millet ona büyük değer verecektir. Benim ondan hiç şüphem yok."
"Ordumuzu FETÖ'nün ordusu olmaktan çıkarmamız lazım"Bozdağ, bir soru üzerine, dün yayımlanan kararnamedeki ihraçların son derece önemli olduğuna vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:
""Ordumuzu, Fetullah Gülen'in ordusu olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Bizim ordumuz kimin ordusu? Türk Silahlı Kuvvetleri, ne diyoruz, 'Türk ordusu' diyoruz. Ama FETÖ'nün ordusu haline gelmiş. Şimdi bizim ordumuzu FETÖ'nün ordusu olmaktan çıkarıp aziz Türk milletinin ordusu haline getirecek adımları kararlılıkla atmamız lazım. Onun için de bu konuda hükümetimiz de komuta kademesi de kararlıdır ve gereken ne ise yapılacaktır."
Bozdağ, ABD'ye Fetullah Gülen'in iade için dört dosyanın ve acil tutuklama talebinin iletildiğinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, şunları kaydetti:
"Biz acilen yakalanması ve tutuklanması talebinde bulunduk. Amerika Birleşik Devletlerindeki yetkililer, bize, 'bu aciliyet nereden kaynaklanıyor' şeklinde bir soru sordular bakanlığa. Bu kadar olup bitenden sonra bu soruyu sordular. Biz buna rağmen Amerikan yetkililerine, bu aciliyetin nereden kaynaklandığını ifade ettik. Türkiye'de bir darbe teşebbüsü var ve bu darbe teşebbüsünü gerçekleştiren kişi bu darbeyi Amerika'dan sevk ve idare etti."
Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kaçabileceği ülkelere dair istihbaratların geldiğini sözlerine ekledi.
Bir dolarların sırrıAdalet Bakanı Bozdağ, darbeye karışan herkesin üzerinden çıkan bir dolarlık banknotların bir anlamı, mesajı olabileceğini söyledi. "Bir dolarların bir tür şifre olduğu çok açık ama nedir onu yargı ortaya çıkaracak." diyen Bozdağ, bu olayın basına yansımasından sonra bir dolarların bir kısmının imha edilmiş olabileceğine dikkati çekti.
Bir dolarlarla ilgili soru işaretlerinin yargılama sürecinden sonra netlik kazanacağını aktaran Bozdağ, "Bunu tesadüfle kimse izah edemez. Ne hikmettir darbeye karışan herkesin üzerinden bu çıkıyor, herkesin cebinden bir dolar çıkıyor, bunun bir anlamı var, bu anlam yargılama sürecinde ortaya çıkacaktır. Ben bunun darbecilerle ilgili ve bu darbeye fiilen katılmayıp da destek verenlerle ilgili de çok önemli bir mesaj olduğunu düşünüyorum ama bu mesajın içeriği henüz netleşmiş değil, soruşturma ve yargılama sürecinde ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

28 Tem 2016 - 16:06 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.