30 bin 454 TL ceza kesilince...

ANTALYA'da sahibi olduğu büfede saat 22.00'den sonra alkollü içki sattığı gerekçesiyle 30 bin 454 TL idari para cezası uygulanan 34 yaşındaki

Geçen yıl 24 Aralık'ta polis tarafından yapılan denetimlerde saat 22.00'den sonra alkollü içecek sattığı gerekçesiyle hakkında işlem yapılan büfe işletmecisi Mustafa Ertem, sesini duyurabilmek için tek kişilik eylemler yaptı. 7 Haziran'daki genel seçimlerde de Anadolu Partisi'nin Antalya'dan 7'nci sıra milletvekili adayı olan Ertem, seçimlerin ardından bir otelde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya devam etti. Dün kendisine idari para cezasının tebligatı ulaşan Mustafa Ertem bugün de yazarkasasıyla eylem yaptı.

İki bira sattığı gerekçesiyle 30 bin 454 TL para cezası uygulanan Ertem, boynuna 'suçlu esnaf' yazılı döviz astı. Olayın ardından işyerini kapatmak zorunda kaldığını dile getiren Mustafa Ertem, cezanın 15 gün içinde itiraz etmemesi durumda kesinleşeceğini, 1 ay içinde ödemediği takdirde hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Cezayı peşin ödemesi durumda 4'te 3'ünün tahsil edileceğini ve bunun da 22 bin 840 lira olduğunu anlatan Mustafa Ertem, "Ben bu parayı nasıl ödeyeceğim. Bu yazarkasayı cumhurbaşkanına yollayacağım. Bu yazarkasa onun olsun. Ben işyerimi kapattım 1 yıl oldu. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

#

01 Kas 2015 - 09:10 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.