11 kişilik timin başındaki binbaşının ilk ifadesi!

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırdıktan sonra kaçışları 16 gün süren

Son kararnameyle ordudan atılan Şükrü Seymen, darbe girişimi saldırısında Tuğgeneral Gökhan Şahin Sözmezateş'in emirlerini yerine getirdiğini ve örgütle bir bağlantısının olmadığını ileri sürdü.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ üyesi askerlerin darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığıp ayrıldığı otele saldırı düzenledikten sonra 37 kişilik tim kaçtı. Bu kişilerden aralarında Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı 'Paşa' lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 25'i daha önce yakalandı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen'in, önceden aynı birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği Yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üsteğmenler Murat Köse, Mehmet Demir, Enes Yılmaz, Teğmen Muhammet Burak İpek ise 16 gün süren takip sonrasında Ula İlçesi Şirinköy'de görüldü. Darbeci firara askerler, 10 saatlik operasyon sonrasında yakalandı. Askerler Çetibeli Jandarma Karakolu'ndan da soruşturmanın yürütüldüğü Muğla Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
İLK ÖNCE TUĞGENERALİ SUÇLADI
Burada henüz ifade işlemlerine başlanmayan timin başındaki isim olan Binbaşı Şükrü Seymen'in sözlü ifadesindeki ilk anlatımları da ortaya çıkmaya başladı. Şükrü Seymen, daha önce yakalanıp tutuklanan olayın planlayıcılarından Tuğgeneral Gökhan Şahin Sözmezateş'i suçlayıp, "Gökhan Paşa'nın, emirlerini yerine getirdim" dedi.
Cemaatle bağlantısı da sorulan Şükrü Seymen'in, örgütle bir bağlantısının olmadığını ileri sürdüğü belirtildi.
Daha önce menfezde saklandığı sırada yakalanıp tutuklanan Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın 'paşa' lakaplı imamı Astsubay Zekeriya Kuzu da ifadesinde, kendisinden 37 kişilik tim için mühimmat hazırlanmasının istendiğini, kendisinin de bunu yerine getirdiğini anlatmıştı. Zekeriya Kuzu, darbe teşebbüsü gecesi de helikopterle İstanbul'dan Şükrü Seymen ve yanında kamuflajlı 14 kişinin alana indiğini, ardından saldırı için Marmaris'e geçtiklerini ifade etmişti.

#

02 Ağu 2016 - 12:47 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.