1 Ton 38 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara

İl EmniyetMüdürlüğüNarkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 13 ve 14 Ocak tarihlerinde il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında Diyarbakır- Şanlıurfa yolu üzerinde durdurulan bir araçta yapılan aramada 166 kilo 350 gram, Silvan yolu üzerinde durdurulan bir araçta yapılan aramada ise 877 kilo 700 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. İki ayrı konu ile ilgili olarak M.Ö., S.Ş. ve İ.Y. gözaltına alınırken, toplamda 1 ton 38 kilo 50 gram kubar esrar ele geçirildi.
"15 günde 104 kişi yakalandı"
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Güneş, şunları kaydetti: "Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak uyuşturucu tacirleri ile mücadelemiz etkin bir şekilde devam etmektedir. Bir önceki yıl 20 ton civarında olan yakalama oranımız geçen yıl 26 tona, yakalanan kişi sayısı 2 binlerdeyken 4 bin 500'lere kadar çıkarılmıştır. İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu uyuşturucu ile etkin mücadele kararı doğrultusunda personel ve ekipman takviyelerimiz arttırılarak, mücadele başarılı bir şekilde devam ettiriliyor. 2018'e girdiğimiz 15 günlük süreç içerisinde toplamda 1 ton 659 kilo esrar ve bunun yanında diğer uyuşturucu, uyarıcı maddeler ele geçirildi. Toplamda da 104 kişi yakalanmıştır. Vatandaşlarımızın içleri rahat olsun, uyuşturucu tacirleri ile olan mücadelemiz etkin bir şekilde devam edecek. Onlardan beklentimiz ve ricamız gerek 155 gerekse WhatsApp ihbar hattı ile bize gereken destekleri sağlamaları."

15 Oca 2018 - 14:10 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.