Şanlıurfa’dan Tel Abyad’a Yardım Eli

İHH İnsanı Yardım Vakfı Şanlıurfa temsilciliği Türk askeri tarafından teröristlerden Tel Abyad'a yardım götürerek Suriyeli ailelerin yanında

Video için play'e tıklayın

Türk askeri ve Suriye Milli Ordusu askerleri tarafından

PKK

/

YPG

terör örgütünden arındırılan yerlerde yaşayan vatandaşlar tekrardan köylerine döndüler. Bıraktıkları gibi olmayan yerlerde zor şartlar altında yaşayan ailelere İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (

İHH

) yardım eli uzattı.

İHH Şanlıurfa temsilciliği, Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad'da sivillere ekmek, gıda kolisi ve battaniye yardımını ulaştırdı. Araçlara yüklenen gıda kolileri, battaniyeler ve ekmekler sivil halka dağıtılarak bir nebzede olsa eksiklikleri tamamlandı. İHH gönüllüleri, ekmek sıkıntısı yaşanmaması için Tel Abyad’da bulunan fırınlara da 50 çuval unda götürdü.

Fırat Nehri'nin doğusundaki Tel Abyad ilçe merkezinde sivillere yardım götürdüklerini söyleyen İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla; "bölge halkına ilk etapta 3 bin ekmek, içerisinde nohut, pirinç, bulgur, yağ, mercimek, salça ve tuz gibi malzemelerin bulunduğu 100 gıda kolisi, 500battaniye ve çocuklara oyuncaklar ile çeşitli hediyeler ulaştırdık" dedi.

27 Eki 2019 - 11:28 Şanliurfa/ Akçakale- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.