Ezan Sesi Tesellileri Oldu

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine yerleşen sığınmacıların tek tesellisi ezan okunan Müslüman bir ülkede

Yaklaşık 6 yıldır süren iç çatışmalar nedeniyle ülkelerini terkeden Suriyeliler, daha çok güvenli ve Müslüman ülke olduğu için Türkiye'yi tercih ediyor. Bir kısmı sınır bölgelerindeki konteyner kentlerde yaşayan ailelerin bazıları da şehir merkezlerinde kendilerine yeni bir hayat kuruyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen ve Turgut Özal Mahallesi'nde boş bir alanda imkanlarıyla kurdukları çadırlara yerleşen bazı Suriyeliler, hayırseverlerin desteğiyle yaşamlarını sürdürüyor.

Sığınmacılardan Abit Berho Selim, 10 çocuğu ve eşiyle çadırda yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'yi, Müslüman bir ülke olduğu için tercih ettiklerini ifade eden Selim, "Türkiye güvenli olduğu için buradayız. Müslüman bir ülkedeyiz camisi var ezan sesini duyuyoruz. Bir Müslüman olarak bunlar bizi mutlu ediyor. Bizlere sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun." diye konuştu.

Favaz Süleyman da ağabeyinin Suriye'de şehit olduğunu, ailesi ve yeğenleriyle Türkiye'ye sığındıklarını belirtti.

Yaşadıkları onca sıkıntının ardından Türkiye'de huzur içerisinde yaşadıklarını anlatan Süleyman, Türk yetkililere teşekkür etti.

02 May 2017 - 14:05 Şanliurfa/ Akçakale- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.