Başkan Ayhan İstanbul'daki Akçakaleliler İle Bir Araya Geldi

Şanlıurfa'nın sınır kenti Akçakale ilçesi Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi çalışmaları

Başkan Ayhan, İstanbul Zeytinburnu Şanlıurfalılar Derneği'nde, İstanbul'daki Akçakaleliler Dernek Başkanı Mustafa Dülger'in de katılımıyla gerçekleşen buluşmada, hemşehrilerine "evet" oylarının önemini anlattı.
Başkan Ayhan, burada yaptığı açıklamada, Akçakale'den çıkacak sonucun tüm hemşehrilerini gururlandıracağını ifade etti.

HARRAN İLE BİR PUAN FARK VAR

Başkan Ayhan, Akçakale'de "evet" oylarının rekora doğru ilerlediğini belirterek, şöyle devam etti:
"Kardeş ilçemiz Harran şu anda yüzde 99, Akçakale ise yüzde 98'lerde seyrediyor. Ancak, bizim temennimiz Akçakale Harran'ı geçer. "Evet" in Türkiye birincisi biz oluruz.
Akçakale'nin nasıl milliyetçi bir ilçe olduğunu tüm Türkiye biliyor. Bunun için sizden de İstanbul'daki Akçakaleliler olarak referandumda 'Evet' oyu kullanmanızı istiyoruz. Şu an ilçemizin nüfusu 105.000 ve 115000 de Suriyeli misafir barındırıyoruz. İlçemiz sakinleri gözlerinin önündeki Suriye gerçeğinden yola çıkarak 'evet' in ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar. Vatansızlığın, bayraksızlığın ne olduğunu iyi biliyoruz. Bizim Akçakale'den başka gidecek yerimiz yok Türkiye'miz den başka vatanımız yok, ay yıldızlı bayraktan başka da bayrak yok. Referandum sonucu açıklanınca inanın bizimle gurur duyacaksınız. "

HAYIRCILARI İKNA EDİN

Başkan Ayhan, muhaliflerin gerçekleri saptırdığına vurgu yaparak, "Anayasa kitapçığının 18 maddesini de okudum ve inanın olumsuz bir madde yok Sizden de isteğim hem 'evet' dememiz hem de hayırlılara gerçekleri anlatmanızdır. Onları ikna edip oylarını evete çevirmeniz yapabileceğiniz en büyük insanlık olacaktır. Çünkü onlar da bu ülkede yaşıyor ancak, çirkin siyasetle onların akılları karıştırılmasın. Çünkü partizanca değil vatan sevgisi herşeyin üzerinde tutulursa evetin tek alternatif olacağı anlaşılacaktır" diye konuştu.

SEVGİ DOLU KARŞILAMA

Başkan Ayhan, "Akçakale'nin milliyetçilik ruhunu İstanbul'da yaşadığınız için sizlere ayrıca teşekkür ederim. Bizlere göstediginiz ilgi alaka ve tevecühten dolayı hepinize sevgilerimi sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

09 Nis 2017 - 13:35 Şanliurfa/ Akçakale- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.