Balıkesirli Öğrenciler Suriye'nin Sıfır Noktasında

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Suriyeli mültecilerin yaşam şartlarını ve sınırın sıfır noktasını yakından görmek için Balıkesir'in

şeyma yıldırım
Haber albümü için resme tıklayın

Kepsut Belediyesi’nin düzenlediği gezi programı kapsamında Akçakale’ye gelen Kepsut Anadolu Lisesi öğrencileri, Akçakale Belediyesi tarafından ağırlandı. Öğrenciler, ilk olarak Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde kalan Suriyeli mültecileri ziyaret ederek, kamptaki yaşam şartlarını gözlemledi. Kamp Müdür Yardımcısı Yasin Seyhan, öğrencilere kampın genel yapısı, yürütülen çalışmalar ve mültecilerin yaşam koşulları hakkında bilgi verdi.

SURİYELİ ÇOCUKLARA HEDİYELER DAĞITTILAR

Daha sonra kamp içerisinde yer alan alışveriş merkezini gezen öğrenciler, yanlarında getirdikleri çeşitli hediyeleri savaş mağduru çocuklara dağıttı. Ardından Akçakale Sınır Kapısı ve sınırın bazı bölgelerini gezen öğrenciler, Akçakale Araç Parkı’ndan Suriye tarafını izleme fırsatı buldu. Gezi boyunca öğrencilere, Akçakale Belediyesi Destek Hizmetler Müdürü İbrahim Akkurt eşlik etti.

“AKÇAKALE’Yİ ANLATIN, ÖNYARGILARI YIKIN”

İl dışında olan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, öğrencilerle telefonla görüntülü görüşerek, onları Akçakale’de misafir etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Öğrencilerden, memleketlerine döndüklerinde Akçakale’yi en iyi şekilde anlatmalarını isteyen Başkan Ayhan, “Batı’da Doğu denilince ilk önce terör akla geliyor. Sizler Akçakale’yi gezdiniz, Akçakalelilerin devletine, milletine ne kadar bağlı insanlar olduklarını gördünüz. Şimdi bizim sizlerden isteğimiz burada gördüklerinizi, memleketinize döndüğünüzde anlatmanız ve önyargıları yıkmanız” dedi.
Kepsut Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü görevlisi Alper Yigit de Akçakale’ye gelme amaçlarının, öğrencilerin sınırın sıfır noktasını ve Suriyelilerin kamp yaşantısını yerinde görmelerini sağlamak olduğunu belirterek, kendilerini en iyi şekilde ağırlayan Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan başta olmak üzere, Akçakale halkına teşekkür etti.
Bu arada, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul da Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ı telefonla arayarak, öğrenci kafilesine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini iletti.

02 May 2017 - 10:28 Şanliurfa/ Akçakale- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.