Akçakale'nin Sac Kavurması Tam Not Aldı

Şanlıurfa'nın binlerce yıllık tarihine ışık tutan eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzesinde ziyaretçilerin beğenisine sunulan yöresel yemekler

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinde düzenlenen etkinlikte, her ilçe kendi yöresine özgü bir lezzeti sergiledi. Müze ziyaretçileri ve etkinliğe katılanların beğenisine sunulan lezzetler arasında, Akçakale'ye özgü sac kavurma da yerini aldı. Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın eşi Ayşenur Ayhan, Belediye Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Akkurt ve stantta görevli belediye çalışanları, protokol üyeleri ve diğer ziyaretçilere sac kavurmanın yapılışını anlattı. Ziyaretçiler, tadına baktıkları kavurmaya tam not verdi.

Yöresel lezzetler turizmin parçası

Belediye Başkanı Ayhan'ın eşi Ayşenur Ayhan, yöresel lezzetlerin de turizmin önemli bir parçası olduğuna dikkat çekerek, "Bölgenin en önemli turizm merkezi olan Şanlıurfamızın tarihi kadar mutfağı da çok zengin. Bugün burada Turizm Haftası çerçevesinde her ilçe kendi lezzetlerini tanıtma fırsatı buldu. Biz de Akçakale'mizin ünlü sac kavurmasıyla etkinlikte yerimizi aldık. Sac kavurmamızı katılımcılara sunduk ve çok güzel tepkiler aldık" dedi.

Akçakale Belediyesinin standını ziyaret edenlere ayrıca, belediye tarafından bastırılan Sınır dergisi dağıtıldı.

19 Nis 2017 - 12:29 Şanliurfa/ Akçakale- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.