Akçakaleli Pamuk Üreticisine 135 Milyon Lira Destek!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bu yıl içerisinde pamuk üreticisine toplam 135 milyon lira destek ödemesi yapıldı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, bu yıl içerisinde pamuküreticisine toplam 135 milyon liradestek ödemesi yapıldı.

Akçakale Ziraat Odası Başkanı Hamdi Yılmaz, buğday, mısır ve pamuk üretiminin önemli merkezlerinden biri olan ilçede, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile sağlanan sulama imkanlarının son yıllarda pamuk üretimini artırdığını söyledi.

Pamuk ekim alanı artıyor

Pamuğun, Akçakale'de buğday ve arpa ile birlikte birinci ürün olarak ekildiğini, ikinci ürünün ise mısır olduğunu ifade eden Yılmaz, "Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğun ekim alanlarındaki artışta, sulamanın yanı sıra destekleme ödemelerinin de etkili oldu. 37 milyon liralık ikinci komisyon ödemesi ile birlikte bu yıl içerisinde ödenen pamuk destekleme miktarının 135 milyon liraya ulaştı"dedi.

Buğday için 103,5 milyon lira

Akçakale Ziraat Odası Başkanı Hamdi Yılmaz, ilçede pamuğun yanı sıra buğday üretimi yapan çiftçilerin de hesabına, ilk ödemede 100 milyon 150 bin lira, ikinci ödemede 1 milyon 350 bin lira, üçüncü ödemede ise 2 milyon lira aktarıldığını kaydetti.

17 Tem 2017 - 09:41 Şanliurfa/ Akçakale- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.