Akçakale'Deki Suriyeliler Ülkelerine Geri Döndü

Suriye'nin Telabyad İlçesi'nde ilçenin kontrolünü ele geçirmek için muhalifler ile IŞİD güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle çok sayıda

Suriye'nin Telabyad İlçesi'nde, ilçenin kontrolünü ele geçirmek için muhalifler ile IŞİD güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle çok sayıda Suriyeli, ülkelerini terk ederek Akçakale'ye geldi. Çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle roket, top mermisi ve kurşunların sınırı aşarak geldiği Akçakale'de, yetkililer güvenlik gerekçesiyle Akçakale Gümrük Kapısı'nı geçişlere kapattı. Sınır kapısının kapalı olmasından dolayı ülkelerine geri dönmelerine izin verilmeyen yaklaşık 500 Suriyeli, akşam saatlerinde Akçakale Gümrük Kapısı önünde toplandı. Suriyeliler'in toplanması üzerine asker ve polisler, zırhlı araçlarla sınır kapısı civarında güvenlik önlemi aldı. Polisler, zırhlı araçlar içinde Suriyeliler'e dağılmaları yönünde Arapça anonslar yaptı. Suriyeliler'in dağılmaması üzerine yetkililer ile görüşme yapıldı. Görüşmelerin ardından Telabyad'da çatışmaların durması ve kendilerinin ülkelerine dönmek istemesini belirtmelerini üzerine yaklaşık 500 Suriyeli, özel izinle Akçakale Gümrük Kapısı'ndan ülkelerine geçti.

#

18 Oca 2014 - 00:00 Şanliurfa/ Akçakale- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.