Akçakale Kırsalına Hizmet Dokunuşu

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Belediyesi kırsalda başlattığı hizmet seferberliği kapsamında en ücra mezralar dahil tüm kırsal mahalleleri belediye

Büyükşehir Belediyesi Yasası ile mahalle statüsü kazanan ve merkez mahallelerden hiçbir farkı kalmayan kırsal mahalleler, Akçakale Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği alt ve üst yapı çalışmaları ile modern bir görünüme kavuşuyor. Muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, aciliyet sırasına göre mahallelerin eksiklerini bir bir tamamlıyor.

MERKEZ VE KIRSAL MAHALLEYE EŞİT HİZMET

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, kırsalda ağırlıklı olarak yol çalışması gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “Belediyenin görevi vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve daha kaliteli yaşam sürmelerini sağlamak. Bizler de bu anlayışla kırsal mahallelere pek çok alanda önemli hizmetler götürdük, götürmeye de devam ediyoruz” dedi.

Bu çalışmaların belli bir plan doğrultusunda yapıldığına dikkat çeken Ayhan, “Yol, bu ihtiyaçların en başında geliyor. Ayrıca, taziye evi olarak da kullanılan çok amaçlı kültür merkezleri yapıyoruz. Hedefimiz Akçakale’nin her köşesini ihya ederek, merkez ya da kırsal mahalle ayrımı yapmadan ilçede yaşayan tüm hemşehrilerimize eşit hizmet götürmek. ‘İlçe merkezinde ne varsa kırsal mahallelerde de aynı hizmet olacak’ mantığıyla hareket ediyoruz” diye konuştu.

Kırsalda önemli mesafe aldıklarını belirten Ayhan, “Mahalle içlerinde alt yapı çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Ulaşmadığımız, dokunmadığımız mahalle, mezra kalmadı. Akçakale Belediyesi olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç duyulan her noktaya hizmet ulaştırmaya devam edeceğiz” şekline konuştu.

14 Nis 2017 - 13:38 Şanliurfa/ Akçakale- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.