Akçakale'de İhtiyaç Sahibi Ailelere Günlük 6 Bin Ekmek Dağıtılıyor

Dünyanın birçok yerinde mazlum mağdura el uzatan Hasene Derneği Akçakale ilçesinde ihtiyaç sahibi Suriyeli ve Türk ailelere günlük 6 bin ekmek dağıtıyor.

Dernek üyeleri, ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye gelen ve Akçakale'de ikamet eden yaklaşık 2 bin 500 Suriyeli aileye ekmek dağıtımını yapmaya devam ediyor. Dernek üyeleri ayrıca ilçede ikamet eden 600 muhtaç vatandaşa da ekmek dağıtıyor. Her hafta iki mahalleye dönüşümlü bir şekilde dağıtımı yapılıyor.

İlçe merkezinde dernek tarafından kurulan mobil fırın 2017 yılının sonuna kadar ekmek dağıtımına devam edeceği bildirildi. Mobil fırına Akçakale kaymakamlığı işçi ve enerji desteğinde bulunurken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ise yakıt desteğinde bulunduğu öğrenildi.

Hasene Derneği Türkiye Koordinatörü Ömer Söyleyenoğlu yaptığı açıklamda, "dernek olarak mobil fırınımızı daha önce Şanlıurfa merkezde bir yıl çalıştırdık. Orada muhtaç Suriyeli ve Türk aileye günlük 6 bin ekmek üreterek dağıtımını yaptık. Bu yılda bu çalışmamızı en fazla Suriyeli misafirimizin yaşadığı Akçakale ilçesinde hizmete koyduk. Hasene Derneği Dünyanın bir çok noktasında muhtaç ve mağdur tüm insanlara ulaşmayı dert edinmiş bir dernektir. Bizlere mobil fırın noktasında destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığına ve Akçakale Kaymakamlığına desteklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Hasene Derneğinin bu çalışmasından dolayı memnuniyetlerini ifade eden Suriyeli ve Türk aileler dernek yetkililerine teşekkür etti.

25 Mar 2017 - 21:01 Şanliurfa/ Akçakale- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.