Akçakale Belediyesi 10 Bin Kişiye Yöresel Lezzetleri İkram Etti

Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği Şanlıurfa Tanıtım Günleri Fuarı'na

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve devlet erkanından birçok kişinin katıldığı fuarda, Şanlıurfa’ya has bir çok lezzet, kültür ve öge tanıtıldı. Akçakale Belediyesi’nin de ilgi çeken bir stantla katıldığı etkinlikte, belediye tarafından binlerce kişiye yöresel lezzetler ikram edildi. Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve eşi Ayşenur Ayhan’ın da konukları ağırladıkları stant ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. “Peygamberler Şehri Başkent’te” sloganıyla düzenlenen fuarda, Akçakale standını ziyaret eden Ankaralılara, çiğ köfte, zerde tatlısı, lebeni ve mırra gibi yöreye özgü tatlar ikram edildi.

Ankaralılar Has Lebeni, Zerde ve Çiğköfte İle Buluştu

Ankara’da Lezzet Şöleni

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve eşi Ayşenur Ayhan’ın konuklarla yakından ilgilendiği Akçakale standını ziyaret eden Ankaralılar, çiğ köfte, zerde tatlısı, lebeni ve mırra gibi yöreye özgü tatlarla tanıştı. Akçakale standında 3 gün boyunca 8 bin kişiye lebeni ve zerde tatlısı, 2 bin kişiye çiğköfte ikram edildi. Tüm malzemelerin Şanlıurfa’dan getirildiği, yöresel tatlar ziyaretçilere taze taze sunuldu. Akçakale standında bulunan çiğköfte ustası fuar boyunca yüzlerce kilo çiğköfte yoğurdu. Fuar sonrası değerlendirmede bulunan Başkan Abdülhakim Ayhan, ‘’ Şanlıurfa Tanıtım Günleri Fuarı’nda standımızı ziyaret edip bizleri yalnız bırakmayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’e, Ak parti Genel başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz'a Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’ya, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarına, milletvekillerimize, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, ilçe belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize,Sivil toplum kuruluş başkanlarına, muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. ‘’ dedi. Ayhan, Şanlıurfa için ilk defa düzenlenen yöresel fuarını kentin tanıtımı için çok faydalı olduğunu kaydetti.

23 May 2017 - 15:17 Şanliurfa/ Akçakale- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.